Αργοστόλι

Κεφαλονιά
Αργοστόλι Κεφαλονιάς

Η πρωτεύουσα της Κεφαλονιάς βρίσκεται στην άκρη του φυσικού κόλπου που περιβάλλεται από βουνά και κατάφυτα δάση. Η πόλη ξαναχτίστηκε μετά τον καταστροφικό σεισμό του 1953. Είναι μια γραφική πόλη χτισμένη στους λόφους που περιβάλλουν τη λιμνοθάλασσα του Κουτάβου και το φυσικό λιμάνι που σχηματίζεται εκεί.

Η σύγχρονη και κοσμοπολίτικη πόλη του Αργοστολίου είναι αρκετά πολυσύχναστη κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου προσφέροντας μια πληθώρα από ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά και δραστηριότητες. Η κεντρική πλατεία της πόλης που ονομάζεται Πλατεία Βαλλιάνου είναι μια μεγάλη και ευχάριστη πλατεία πλαισιωμένη από πολλά εστιατόρια, καφετέριες και μπαρ.

Ο πεζόδρομος Λιθόστρωτο είναι ο κεντρικός δρόμος της πρωτεύουσας γεμάτος με όλα τα είδη καταστημάτων. Εκεί μπορεί κανείς να θαυμάσει τον πανέμορφο ναό του Αγίου Σπυρίδωνα και τον ενδιαφέροντα Πύργο του Ρολογιού της Πλατείας Καμπάνας. Γύρω στα περίχωρα του υπάρχει ποικιλία από εστιατόρια που καλύπτουν όλα τα γούστα και όλα τα βαλάντια. Ακριβώς πάνω από την πλατεία υπάρχει ένα από τα ωραιότερα αξιοθέατα της πόλης, ο κατάφυτος Βοτανικός Κήπος.

Πώς να έρθετε στην Κεφαλονιά

Με αεροπλάνο

Το Διεθνές Αεροδρόμιο της Κεφαλονιάς απέχει μόλις 8χλμ. Από το Αργοστόλι και υπάρχουν καθημερινές πτήσεις προς και από, το Διεθνές Αεροδρόμιο της Αθήνας (Ελευθέριος Βενιζέλος). Η διάρκεια της πτήσης είναι 45 λεπτά. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις πτήσεις και το πρόγραμμα μπορείτε να επικοινωνήσετε:


Με πλοίο

Η Κεφαλονιά συνδέεται καθημερινά με την ηπειρωτική Ελλάδα με πλοίο μέσω των λιμανιών Αργοστολίου, Ληξουρίου και Πόρου. Τα περισσότερα πλοία ταξιδεύουν στην Κυλλήνη-Πόρο (διάρκεια: μιάμιση ώρα περίπου). Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού υπάρχουν συνδέσεις με πορθμεία μεταξύ Ζακύνθου και Λευκάδας. Επίσης, όλη την τουριστική περίοδο υπάρχουν συνδέσεις προς και από την Ιταλία μέσω Σάμης. Για οποιεσδήποτε περαιτέρω πληροφορίες μπορείτε να καλέσετε τα παρακάτω:

Λιμενικές Αρχές

  • Πάτρα: (+30) 2610 341 002
  • Κυλλήνη: (+30) 26230 92211
  • Αργοστόλι: (+30) 26710 22224

ή στις ιστοσελίδες

 

Με λεωφορείο

Σταθμός Λεωφορείων (ΚΤΕΛ Κεφαλονιάς)

Αθήνα +30 210 515 0785: Από τον Κηφισό στην Αθήνα, υπάρχουν καθημερινά λεωφορεία. Το λεωφορείο ταξιδεύει είτε στην Πάτρα, είτε στην Κυλλήνη και μπαίνει στο πλοίο. Η διαδρομή με λεωφορείο είναι φθηνότερη από ό,τι οι πτήσεις προς ή από την Αθήνα, αλλά είναι ένα ταξίδι μακρύτερο (διάρκεια 6-7 ώρες). Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το χρονοδιάγραμμα μπορείτε να καλέσετε τα παρακάτω:

  • Αθήνα: +30 210 515 0785
  • Αργοστόλι: +3026710 22281
  • ή επισκεφθείτε www.ktelkefalonias.gr

Επιλογές Διαμονής

Είτε μια βίλα με ιδιωτική πισίνα
ή ένα αυτόνομο διαμέρισμα
λίγο έξω από την πόλη...
Έχουμε μια επιλογή για σας...