Άγιος Γεράσιμος

Κεφαλονιά
Άγιος Γεράσιμος Κεφαλονιά

Ο Άγιος Γεράσιμος είναι ο προστάτης άγιος της Κεφαλονιάς, οπότε η Μονή του Αγίου Γερασίμου είναι ένας ιερός τόπος για όλους τους πολίτες της Κεφαλονιάς. Τα λείψανα του Αγίου φυλάσσονται σε μια γυάλινη θήκη που είναι τοποθετημένη πάνω από τον τάφο του Αγίου.

Ο Γεράσιμος (1506-1579) καταγόταν από την αριστοκρατική και πλούσια οικογένεια Νοταρά. Χειροτονήθηκε μοναχός στο Άγιο Όρος, πήγε στην Ιερουσαλήμ για 12 χρόνια, πέρασε κάποιο χρονικό διάστημα σε Κρήτη και Ζάκυνθο κι έφτασε στην Κεφαλονιά το 1555.

Πέρασε τα πρώτα 5 χρόνια σε μια σπηλιά στην περιοχή γνωστή ως Λάσση. Στη συνέχεια καλλιέργησε την περιοχή όπου βρίσκεται το μοναστήρι του Αγίου Γερασίμου τώρα κοντά στα Βαλσαμάτα. Ίδρυσε ένα μοναστήρι που φρόντιζε τους φτωχούς και έγινε ένα κέντρο για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

credit: kefaloniaisland.org

Πώς να έρθετε στην Κεφαλονιά

Με αεροπλάνο

Το Διεθνές Αεροδρόμιο της Κεφαλονιάς απέχει μόλις 8χλμ. Από το Αργοστόλι και υπάρχουν καθημερινές πτήσεις προς και από, το Διεθνές Αεροδρόμιο της Αθήνας (Ελευθέριος Βενιζέλος). Η διάρκεια της πτήσης είναι 45 λεπτά. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις πτήσεις και το πρόγραμμα μπορείτε να επικοινωνήσετε:


Με πλοίο

Η Κεφαλονιά συνδέεται καθημερινά με την ηπειρωτική Ελλάδα με πλοίο μέσω των λιμανιών Αργοστολίου, Ληξουρίου και Πόρου. Τα περισσότερα πλοία ταξιδεύουν στην Κυλλήνη-Πόρο (διάρκεια: μιάμιση ώρα περίπου). Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού υπάρχουν συνδέσεις με πορθμεία μεταξύ Ζακύνθου και Λευκάδας. Επίσης, όλη την τουριστική περίοδο υπάρχουν συνδέσεις προς και από την Ιταλία μέσω Σάμης. Για οποιεσδήποτε περαιτέρω πληροφορίες μπορείτε να καλέσετε τα παρακάτω:

Λιμενικές Αρχές

  • Πάτρα: (+30) 2610 341 002
  • Κυλλήνη: (+30) 26230 92211
  • Αργοστόλι: (+30) 26710 22224

ή στις ιστοσελίδες

 

Με λεωφορείο

Σταθμός Λεωφορείων (ΚΤΕΛ Κεφαλονιάς)

Αθήνα +30 210 515 0785: Από τον Κηφισό στην Αθήνα, υπάρχουν καθημερινά λεωφορεία. Το λεωφορείο ταξιδεύει είτε στην Πάτρα, είτε στην Κυλλήνη και μπαίνει στο πλοίο. Η διαδρομή με λεωφορείο είναι φθηνότερη από ό,τι οι πτήσεις προς ή από την Αθήνα, αλλά είναι ένα ταξίδι μακρύτερο (διάρκεια 6-7 ώρες). Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το χρονοδιάγραμμα μπορείτε να καλέσετε τα παρακάτω:

  • Αθήνα: +30 210 515 0785
  • Αργοστόλι: +3026710 22281
  • ή επισκεφθείτε www.ktelkefalonias.gr

Επιλογές Διαμονής

Είτε μια βίλα με ιδιωτική πισίνα
ή ένα αυτόνομο διαμέρισμα
λίγο έξω από την πόλη...
Έχουμε μια επιλογή για σας...